De telegraaf van 7 september 2016 fiscus, Rutte, Ebru Umar en Poetin.

Fiscus“Fiscus weert publiek  : Wat bezielt de belastingdienst!!

PN(=Persoonlijke Noot van de schrijver). Leuker kunnen we het voor U niet maken!! De belastingdienst, die van elke Nederlander  verwacht netjes zijn belastinginkomsten in te vullen, laat zelf verstek gaan en behandelt de 4% rendementsheffing achter gesloten deuren. Waarom?? Waarom??

Ebru Umar“Turkije kijkt niet op op van zaak-Ebru”: Tijdens de eerste zitting draaide het om de belediging  van de Turkse vader des vaderlands. Er volgt nog een tweede en derde zitting. De tweede zitting gaat om de profeet Mohammed en de derde zitting handelt over Erdogan zelf.

PN: Voor elke zitting kan een strafmaat worden opgelegd. Ik vrees dat als alle zittingen in één keer worden afgehandeld hier een forse claim of forse gevangenisstraf zal worden geëist. Echter als deze uitingen van onvrede buiten het land Turkije zijn gedaan dan moeten de rechters gescreend worden op hun objectiviteit en zal worden nagegaan tot welk kamp deze rechters behoren. Erdogan zal moeten beseffen dat zijn invulling van democratische waarden anders is dan die van de meeste landen in West-Europa.

Rutte 4“Pleur op” wekt woede: Dit zei Rutte tegen agressieve Turkse betogers , die een cameraman lastig vielen. De minister van Buitenlandse Zaken van Turkije vond dat niet passen bij een minister-president.

PN: Wat is erger het ontkennen van de genocide op de Armeniërs, “het publiceren van een namenlijst met organisaties en personen, die in Nederland Gülen steunen (het landverraad onder elkaar van de Turken in Nederland) en / of één president, die afstevent op een soort dictatuur, waarbij één partij en één man in Turkije het voor het zeggen heeft!!!

PoetinPoetin sluit opinie peiler                                                                     Russische Maurice de Hond is “buitenlandse agent”. Er worden dit jaar in september verkiezingen gehouden voor de Doema. De opiniepeiler Levada liet een dramatische populariteitsterugval van de pro-Poetinpartij Verenigd Rusland zien. De Russen hebben hun broekriem moeten aanhalen aldus de telegraaf.

PN: Op 7 juli werd in Rusland een wet aangenomen, waarbij voorbereidingen van opstanden of terroristische activiteiten, waaronder demonstraties, die niet worden aangemeld strafbaar worden. Zo vlak voor de verkiezingen is zo’n wet wel handig. Poetin heeft geleerd van de massale demonstraties in 2012. Opvallend is dat deze wetgeving (extremismewetten) al gelden voor personen vanaf 14 jaar. Poetin is al enige tijd bezig om zijn macht en invloed uit te breiden: de veiligheidsdiensten en de binnenlandse troepen vallen niet meer onder de minister van Binnenlandse Zaken maar vallen direct onder Poetin. Het meest gevreesd wordt nu Poetins privéleger, dat bestaat uit 200.000 man.

In 2013 weet Poetin zijn macht verder uit te breiden door het kiesstelsel te hervormen. Wat hield dit in? De helft van de Doema- leden (450 in totaal) wordt direct gekozen. De andere helft wordt gekozen via het districtenstelsel. Van dit laatste profiteert vooral de partij van Poetin (Verenigd Rusland). De nieuwe wet staat niet toe dat er partijencoalities worden gevormd worden. Ook strategisch en militair is Poetin internationaal zijn positie aan het versterken. De uitbreiding en verbetering van het kernarsenaal maakt de positie internationaal gezien alleen maar sterker!

Published by

Ton Van Loenhout

Mijn naam is Ton van Loenhout, gepensioneerd docent en geïnteresseerd in nationale en internationale politiek. Op de website “democratischevuist.nl” komen politiek beladen onderwerpen ter sprake. Deze website is voortgekomen uit ergernis over de wijze hoe politici omgaan met hun kiezers. Deze website moet een steun zijn voor allen, die in een echte democratie geloven. In een democratie moet iedereen een kans krijgen: het recht van leven in vrijheid, het recht van werken, het recht om in een land gelukkig te worden. “Geen ons kent ons mentaliteit”, geen vriendjespolitiek, maar objectieve maatstaven om iedereen gelijke kansen te geven. Van de migranten wordt geëist, dat zij zich aanpassen aan de Nederlandse cultuur. Duidelijke afspraken maken met alle groeperingen binnen onze samenleving. Geen twee-nationaliteitendoctrine, maar anderzijds de migranten de kans geven om op 18-jarige leeftijd te kiezen voor één nationaliteit en migranten op hun 40e levensjaar krijgen nogmaals de kans geven van nationaliteit te wisselen. Deze keuze is dan definitief. Je bent Nederlander of je bent het niet. De overheid zal duidelijk aangeven wat voor gevolgen deze keuze heeft op sociaal- en financieel-economisch vlakz Nederland barst van goede ideeën en ondernemersinitiatieven……. we beschikken over een voortreffelijke infrastructuur, een extreem gunstige geografische ligging, een bijzonder goed ontwikkelde landbouw, een van de landen met de hoogste internetaansluiting per 1000 inwoners enz. en toch….scoren we binnen de EU matig. Daar moet de politiek veel meer voor open staan. Vele, vele mensen zonder baan staan te popelen om weer aan de slag te gaan. Er is nog zoveel te doen. Het politieke machtsspel binnen de democratie speelt zich af in een aristocratische omgeving. Anderzijds zijn er nogal wat Tweede Kamerleden, die zo vaak proberen om veel aandacht op zichzelf te vestigen en daarbij dankbaar gebruikmakend van sociale media. Kortom veel Kamerleden zijn vooral met hun eigen toekomst bezig en minder met het belang van hun kiezers Er wordt veel gepraat maar vaak mis je de daadkracht voor echte verandering.